Vege nasi goreng ze srdce Bali

Dokud jsem plná dojmů, vůní a všech chutí z Bali, honem rychle posílám recept na oblíbenou dobrotu nasi goreng.

Co k tomu potřebujte?

  • Rýži (nejlépe thajskou jasmínovou),
  • kokosový olej,
  • šalotku,
  • pórek,
  • chilli,
  • tofu,
  • tempeh (nebo kuřecí prso),
  • vajíčko,
  • olej na restování,
  • zeleninu na ozdobu,
  • sůl (nebo sojová omáčka),
  • špejle na špízky

Uvařte rýži – můj tip – vařte ji se lžičkou kokosového oleje, získá sametovou chuť a už nikdy nebudete chtít nic jiného :).

Mezi tím, co se rýže vaří, si připravte špízky – můj tip – střídejte kostičku tofu a tempehu. Restujte uvařenou rýži na pánvi s trochou oleje do křupava – k tomu přidejte šalotku a pórek na kolečka a dle chuti chilli, lehce osolte nebo ochuťte sojovou omáčkou. Opečte špízky. Z vajíčka vytvořte „volské oko“, kterým ozdobíte kopeček rýže na talíři.

Poskládejte vše na talíř, ozdobte zeleninou, užijte si tu příjemnou vůni a chuť a snězte…

Přeji krásný a voňavý zážitek :).

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Nejnovější články
  • Přidejte se k nám:
  • Video-inspirace:
  • Co nového na Instagramu:
  • Kategorie:
  • Další články: