Dokud jsem plná dojmů, vůní a všech chutí z Bali, honem rychle posílám recept na oblíbenou dobrotu nasi goreng.
Uvařte rýži – můj tip – vařte ji se lžičkou kokosového oleje, získá sametovou chuť a už nikdy nebudete chtít nic jiného :).
Mezi tím, co se rýže vaří, si připravte špízky – můj tip – střídejte kostičku tofu a tempehu. Restujte uvařenou rýži na pánvi s trochou oleje do křupava – k tomu přidejte šalotku a pórek na kolečka a dle chuti chilli, lehce osolte nebo ochuťte sojovou omáčkou. Opečte špízky. Z vajíčka vytvořte „volské oko“, kterým ozdobíte kopeček rýže na talíři.
Poskládejte vše na talíř, ozdobte zeleninou, užijte si tu příjemnou vůni a chuť a snězte…
Přeji krásný a voňavý zážitek :).