Salát z pečených paprik

Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.
Ingredience

  • 1/2 kg rajčat
  • 6 slovenských paprik
  • 5 stroužků česneku, nasekaných nadrobno
  • 4 lžíce jablečného nebo vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy. Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Nejnovější články
  • Přidejte se k nám:
  • Video-inspirace:
  • Co nového na Instagramu:
  • Kategorie:
  • Další články: